Agrupació Musical L'Amistat


Agrupació Musical L'Amistat

HISTORIAL DE LA BANDA

Els primers antecedents d'esta agrupació musical es remunten a l'any 1895, quan s'anomenava "Sociedad Filarmónica de Quart de Poblet", encara que algunes fonts històriques daten la fundació l'any 1870.

El seu primer director va ser Onofre Molins Pinazo, nom que anirà unit sempre, en el record històric i entranyable, a esta agrupació musical. L'any 1911, passa a anomenar-se "Societat Artístic Musical Instructiva i de Socors Mutus L'Amistat".

Al mestre Onofre Molins Pinazo el va succeir el seu fill, Onofre Molins Valldecabres (1911-1919 i 1944-1955), Vicente Peris Valero (1919-1942), José Sanmartín Gimeno (1942-1944), Vicente Palau (1955-1960) i Miguel Pascual Ferrer (1960-1963).

L'any 1963 comença l'etapa més important de la nostra societat, amb l'arribada del mestre Esteban Esteve Jorge. Durant els 27 anys que va estar al càrrec de l'agrupació, es van obtindre importants premis nacionals i internacionals.

A partir de l'any 1990, la banda l'han dirigida prominents professionals amb els quals s'han guanyat destacats premis: Vicent Morató Tarazona (1990-1993), Francisco Melero Belmonte (1993-1996), Teodoro Aparicio Barberán (1996-2000), Llorenç Mendoza i Ruiz (2001-2005), David Penadés Fasanar (2006) i des de gener de 2007, José Onofre Díez Monzó.

Ha participat en moltes edicions del Certamen Internacional de Bandes de Música "Ciutat de València". Cal destacar el 1r. premi i menció d'honor de la Secció Especial guanyats l'any 2003.

També ha actuat en tres ocasions (1985,1989 i 2001) en el Certamen Mundial de Música de Kerkrade (Holanda), en el qual va obtindre, la primera vegada, el primer premi, la menció d'honor i el timbal d'or, i les altres dos el primer premi i la menció d'honor.

L'Amistat també té una orquestra, una banda juvenil, una orquestra juvenil, diferents grups de cambra i una escola de música, reconeguda per la Generalitat, amb més de 200 alumnes.


BIOGRAFÍA DEL DIRECTOR

José Onofre Díez Monzó

Naix a Quart de Poblet, on inicia els estudis musicals amb Esteban Esteve en “l’Agrupació Musical l’Amistat”.

Els estudis oficials els realitza al Conservatori Superior de Música de València, i entre els seus professors cal destacar José María Cervera Lloret, Vicente Asencio, Eduardo Cifre i Amando Blanquer.

Assistix a diversos cursos de direcció amb els mestres José María Cervera Collado, Bernardo Adam, Pedro Pirfano i Enrique García Asensio.

És professor de Batxillerat (Secundària) des de 1988, de manera que va obtindre el núm. 1 en l’oposició i va exercir el seu càrrec a l’IES Ramón Muntaner (Xirivella).

Ha sigut professor de formes musicals, música de cambra i conjunt Instrumental del Conservatori de la Rioja, així com director de l’Orquestra del Conservatori.

És membre d’ISME (International Society for Music Education), entitat promoguda per la UNESCO.

És nomenat Fill Adoptiu de Montserrat i el Conservatori Professional de l’esmentat municipi porta el seu nom en agraïment a la tasca exercida.

Assistix al Concurs de Direcció d’Orquestra Manuel Palau, realitzat al Conservartori Superior de Música de València, i hi queda semifinalista.
És el director seleccionat com a assessor i participa en l’exposició “Arriben bandes” que s’exposa actualment al Museu d’Etnografia de València.

És seleccionat per a dirigir la Banda Municipal de València en el curs impartit per José Ferriz, al Saló Columnari de la Llotja.

Té diverses edicions discogràfiques amb diferents agrupacions, entre les quals cal destacar la del segell RTVE.

És director fundador de les orquestres de La Rioja (Conservatori), Unió  Musical de Benaguasil, Societat Musical de Picassent, Unió Musical de Montserrat, on ha sigut director titular de les bandes simfòniques de les esmentades societats, així com també titular de la Unió Musical de Yátova, la Societat de Vallada, l’Agrupació Musical l’Amistat de Quart de Poblet i l’Ateneu Musical del Port.

Com a director invitat ha dirigit la Banda Municipal de València, la Banda Municipal d’Alacant, la Societat Musical de Montcada, l’Ateneu Musical de Cullera,   l’Orfeó Valencià Navarro Reverter, Xicotets Cantors de València, Orfeó d’Aldaia, Escola Coral Veus Juntes i l’Orquestra del Conservatori de València.
Veure Canal a YouTube
Veure Pàgina a facebook
Veure Pàgina a twitter
Veure Pàgina a flickr
Veure el Blog